DIS-Norge
 
  English Norsk  

Slekt og Data Gauldal

Slekt og Data Gauldal er en lokal gruppe under Slekt og Data Sør-Trøndelag og har som formål å fremme arbeid med slektsforskning, først og fremst i Gauldalsregionen, gjennom bruk av data og digitaliserte kilder.

Vi møtes hver 2. tirsdag i måneden kl. 18.30 i Aktiviteten i Støren Alderspensjonat.
I pausene på møtene serveres det kaffe med noe å bite i. Det er ingen påmelding, det er bare å møte opp.

På hvert møte har vi et tema, det kan være slektsprogram, bilde- og tekstbehandling, skanning, kilder på internett, kirkebøker, gotisk skrift etc.

Ellers er det på alle møtene mulig å bruke egen laptop for å jobbe med egne data og søke i kilder på nettet. Vi prøver å hjelpe hverander med å løse slektsfaglige problemer. Vi spenner vidt nettopp fordi slektsforskning kan ha mange vinklinger som må ta i bruk mange ulike kilder i ulike media, og hvor dokumentasjon er nøkkelen til din - og de som kommer etter deg - sitt arbeid med å kartlegge slektens historie.

Oversikt over avholdte møter, temaer vi gikk igjennom, lenkene vi brukte osv. finner du under "Møter" i menyen til venstre.

Savner du noe så ta kontakt:

Dagfinn Refseth, dagfinn.refseth@gmail.com
Gerd Stenbro Loe, gerd.loe@gauldalen.no
Sverre Tangstad, sve-tan@online.no

 

Møter våren 2017:

Tirsdag 17. januar 2017 (merk datoen!): Tema: Slektsprogrammet Brother's Keeper (BK). Brukerstøtte, ved Arnar Haugen m.fl.

Tirsdag 14. februar 2017. Tema: Trondheimsbasen 2017.

Trondheimsbasen 2017 kan kjøpes her

Tirsdag 14. mars 2017. Tema: Utvandring.

Tirsdag 18. april 2017 (merk datoen). Tema ikke bestemt.

Tirsdag 9. mai 2017. Tema ikke bestemt.